Nieuwsbericht jeugd mei 2024

Nieuwsbericht jeugd mei 2024

 Nieuwsbrief 

Mei 2024 

Deze maand staan de eerste activiteiten voor de jeugd gepland. Doe mee en meld je op tijd aan. Gezelligheid en wellicht wat van elkaar leren. Iedereen heeft prijs, en het is gratis. Dus zeker de moeite. 

Opgeven wedstrijd 15 mei 

Naast deze nieuwsbrief gaan er ook flyers naar een aantal basisscholen in de gemeente Hulst. Wil je zeker zijn dat je mee kunt doen, geef je dan snel op door een mailtje te sturen naar yzewijn@zeelandnet.nl of erik.vangiesen@zeelandnet.nl . Je ontvangt ongeveer een week van te voren nadere informatie. Voor deze wedstrijd heb je geen vergunning nodig, dus je kunt je vrienden/vriendinnen uitnodigen. 

Data viswedstrijden Jeugd (tot en met 15 jaar). 

Wo. 15 mei 2024 15.30-17.00 uur scholenwedstrijd Tragel (Clinge) Vr. 24 mei 2024 19.00-20.30 uur Clinge-GOA Witte Bergen (Clinge) Za. 29 juni 2024 Zeeuws Clubkamp. Org.GOA (Axel) Vr. 26 juli 2024 Clubwedstrijd Witte Bergen (Clinge) Vr. 2 aug 2024 GOA-Clinge Axel Za. 6 sep 2024 19.00-21.00 uur Clubwedstrijd Witte Bergen (Clinge) 

Vergunning en informatie. 

Voor € 5,00 kom je in het bezit van een jaarvergunning voor 1 hengel. 

Vergunningen zijn te verkrijgen bij Catch Store Hengelsport in Hulst en café JoJo’s in Clinge. 

Praktische informatie is te vinden op : https://clingsehengelaars.nl/info-vergunningen/ 

Uitslag 

In maart hebben we een enquête gehouden die ging over de wedstrijden voor de jeugd. De uitslag was verdeeld maar duidelijk. Zowel een beker als vismateriaal wordt aangegeven als een graag geziene prijs. Daarnaast wordt er aangegeven dat vissen met vrienden en wat bijleren een belangrijk reden is om mee te doen. Bedankt voor de inzendingen en we gaan er zeker iets mee doen. 

Oproep aan (groot)ouders. Zo af en toe zoeken we een helpende hand om bijvoorbeeld onderhoud te plegen aan de viswaters of een handje toe te steken bij een wedstrijd. Wil je in de app-groep. Stuur een berichtje aan erik.vangiesen@zeelandnet.nl en we voegen je toe. 

Nieuwsbrief 

VISLES op school : 

Groep 7&8 van de Wereldboom in Hulst had dit voorjaar een VISles op school aangevraagd. In samenwerking met enkele vrijwilligers van de Clingse Hengelaars werd er naast theorie en vaardigheden oefenen in de klas ook lekker een middag gevist met mooie vangsten. Maak je juf of meester enthousiast ! Via onderstaande link kun je een les aanvragen. 

https://stekkie.nl/vis-en-school/visles-op-school/

Handige en leuke linkjes : 

10 tips voor oppervlaktevissen op karper 

10 aasalternatieven voor oppervlaktevissen 

Alles over het vissen met maden 

VISblad TV – vaste hengel basics 

10 tips voor zeelten met de methodfeeder 

10 opties voor haakaas 

Hou het leuk voor de natuur, een ander en jezelf. 

Niets leuker dan een schone visstek. Zorg dat je zelf je afval meeneemt en helemaal de TOP als je zorgt dat je de visstel helemaal schoon achterlaat. Kleine moeite, groot plezier. 

De jeugdcommissie bij de Clingse Hengelaars bestaat uit : 

Luc Yzewijn yzewijn@zeelandnet.nl 

Danny Bertram danny69@zeelandnet.nl 

Erik van Giesen erik.vangiesen@zeelandnet.nl 

Recent Nieuws

Nieuwsbericht jeugd mei 2024

Nieuwsbericht jeugd mei 2024

 Nieuwsbrief  Mei 2024  Deze maand staan de eerste activiteiten voor de jeugd gepland. Doe mee en meld je op tijd aan. Gezelligheid en wellicht wat van elkaar leren. Iedereen heeft prijs, en het is gratis....

Vandalisme op weelkens

Vandalisme op weelkens

Onverlaten hebben waarschijnlijk op 10 of 11 april inbraak gepleegd in chalets op camping Fort Bedmar gelegen langs de weelkens en de ‘buitgemaakte’ brandblusapparaten leeg gespoten op het water van de aangrenzende weelkens met catastrofale...

In memoriam Peter Kroes

In memoriam Peter Kroes

Met veel droefenis bereikte ons het nieuws dat ons jarenlang medelid Peter Kroes op 10 maart overleden is. Wij bieden in naam van de Clingse Hengelaars Vereniging aan familie, vrienden en kennissen onze oprechte deelneming...